Woningbouwcorporatie Mooiland te Grave eiste van huurster / bewoonster dat bomen in haar tuin worden omgezaagd / drastisch gesnoeid…omdat ze ziek zouden zijn en een gevaar voor de omgeving zouden vormen. Desnoods zou Mooiland ze omzagen, op kosten van de bewoonster….

Totdat Rechtswinkel Bernheze zich hiermee bemoeide…

De bewoonster berichtte me als volgt:

“Allerbeste Mart,

Deze week bezoek gehad van de bomenexpert met in z’n kielzog iemand van Mooiland.

Het blijken twee gezonde bomen….de grote conifeer in de voortuin blijft gewoon staan, niks niet snoeien dus .!

De berk in de achtertuin blijft ook staan!!!

Hij is jaren geleden ingekort en de nieuwe stammen die daar uit zijn gekomen adviseert hij om te toppen….maar pas na juni, want een berk is, dat wist ik , een abc boom….zijn sapstroom is al op gang gekomen , dus nu snoeien betekent doodbloeden..

Het viel hem op dat ik een vogelrijke tuin had…..en dat is ook zo en daar geniet ik , en de vogels, ook van !

Ik vroeg hem op de man af of hij onpartijdig was…….terwijl er iemand van die toko bij was, hij keek me aan en zijn antwoord was tekenend…..hij zei, anders had ik de boom weggehaald…..het oorspronkelijke plan van Mooiland dus..

We did it Mart……….de bomenman ging voor Mooiland een offerte maken….ik hoor t wel……so far, so Good.!!

Ik houd je uiteraard op de hoogte ….eerst zien hè…..wordt vervolgd dus.

Maar zonder jouw bemoeienis was het heeeel anders afgelopen denk ik….ze hadden het duidelijk toch over het rooien van de bomen……wat ben ik opgelucht en mijn dank is heeel groot Mart…!!

Fijne feestdagen…..geniet van je familie….ga ik ook doen.!

Met veel liefs en mijn allerbeste wensen voor een gezond 2023 ,

xxx ”

Verstuurd vanaf mijn iPad

Na toestemming van bewoonster hier gepubliceerd.