WANNEER DELEN WIJ EEN KOUDE DOUCHE PRIJS UIT?

Wij kondigen de prijswinnaar altijd minimaal tweemaal van te voren aan dat wij voornemens zijn deze prijs uit te reiken en dit zullen publiceren op onze social media, indien men blijft volharden in een weigerachtige houding om een bepaalde kwestie op te lossen of op een andere wijze te werken. Wij bieden deze partij dus altijd ruimschoots van te voren de gelegenheid / tijd om op dit voornemen te reageren. Doet men dit niet, dan geldt ons motto: wie A zegt, moet ook B zeggen. Onze motivatie – die vergezeld gaat met de prijs – is altijd een weergave hoe wij en de inwoner(s) het handelen / nalaten van de prijswinnaar ervaren hebben.

Tv-programma’s, zoals “Kassa”, “Max-Meldpunt”, “Kieskeurig”, “Kanniewaarzijn”, consumentenprogramma’s, etc. die bepaalde praktijken aan het licht brengen, doen het op dezelfde wijze. Wij vragen de andere partij om commentaar, die wij ook zullen publiceren, maar als ze dat niet geven, dan zij dat zo. Wij zijn geen journalisten, die door middel van hoor en wederhoor op een zo objectief mogelijke wijze nieuws dienen te brengen, maar we geven de andere partij altijd de gelegenheid om vóóraf te reageren op ons voornemen tot het uitreiken van de “Koude Douche Prijs”.

Wij zien het namelijk mede als onze taak om economisch zwakkere, juridisch niet geschoolde bewoners van Bernheze en omgeving te waarschuwen voor de wijze waarop ondernemers zaken doen, hoe overheden de belangen van inwoners behartigen en tewerk gaan, hoe verhuurders met hun huurders omgaan, etc.

Wij hoeven ook niet objectief te zijn: wij komen op voor burgers die juridisch in de knel zijn gekomen, “in de fuik” van een ondernemer, van de overheid, van een incassobureau, etc. zijn gelopen, waar ze niet zelfstandig uit kunnen komen. Dat maakt ons dus subjectief en we willen niet anders. Publicatie van de “Koude Douche Prijs” is één van de middelen om onze doelen te bereiken.