Rechtswinkel Bernheze zoekt vrijwilligers.

Wij zijn een heel leuk team vrijwilligers en hebben plaats voor (bijna)juristen. Wij helpen mensen die tegen juridische problemen aanlopen die ze niet zelf kunnen oplossen. Ben je met pensioen óf sta je aan het begin van je juridische carrière: welkom!

Zie https://rechtswinkelbernheze.nl/

Rechtswinkel Bernheze is op zoek naar leergierige en gemotiveerde collega’s voor de dinsdagavond. Wil jij naast jouw studie juridische praktijkervaring op doen en tegelijkertijd andere (min- en onvermogende) mensen helpen? Dan is als vrijwilliger werken bij Rechtswinkel Bernheze wellicht iets voor jou!

Het is voor elke rechtenstudent van groot belang tijdens zijn/haar studie praktijkervaring op te doen. Bij Rechtswinkel Bernheze krijg je te maken met echte zaken waarin jij als toekomstig jurist dan ook echte juridische adviezen schrijft. Op deze (laagdrempelige) wijze maak je al snel kennis met een veelheid aan juridische praktijkproblemen en werk je aan jouw spreek- en schrijfvaardigheid. Je werkt samen met ervaren masters en andere specialisten, zoals een voormalig notaris, een beschermingsbewindvoerder, etc.) Ook biedt Rechtswinkel Bernheze jou de mogelijkheid kennis te maken met verschillende beroepsbeoefenaars uit de praktijk (zoals advocaten) die op spreekavonden langskomen om mee te denken over lopende zaken.

Taken
Op de dinsdagavond (op welke dinsdag bepaal je zoveel mogelijk zelf!) ben je als juridisch adviseur aanwezig op het spreekuur. Samen met een collega voer je intakegesprekken met cliënten. In deze gesprekken probeer jij samen met jouw collega zoveel mogelijk over de (juridische) problemen van de cliënten te weten te komen. Daarna bespreek je met het team de zaken die jullie gehad hebben. Thuis ga je vervolgens aan de slag met jouw zaak en schrijf je aan de hand van eigen kennis, de input van teamgenoten en research een advies voor het team of jouw cliënt.

De werkzaamheden bestaan onder meer uit:

  • Het voeren van intakegesprekken;
  • Het bieden van (schriftelijk) juridisch advies aan het team en / of cliënten;
  • Het opstellen van brieven aan werkgevers, tegenpartij, overheden, rechterlijke instanties, etc.
  • Het opstellen van dagvaardingen, etc.
  • Het schrijven van juridische teksten voor op onze website.
  • Het af een toe schrijven van een juridische column in plaatselijke kranten en social media

De functie heeft een werklast van 2- 6 uur per week. Verwacht wordt dat jij jezelf minimaal één jaar aan Rechtswinkel Bernheze verbindt.

Vereisten

  • minimaal tweedejaars (HBO of WO) rechtenstudent
  • minimaal 1 jaar beschikbaar

Ben jij geïnteresseerd om ons team te komen versterken? Reageer dan op deze vacature. Wij ontvangen jouw motivatie en curriculum vitae graag!
info@rechtswinkel-bernheze.nl